Курс 1 BTC: 2471336.18 грн / 2888574.75 грн

Як створити біткоїн гаманець на Blockchain

Перед тим як купити біткоїн Вам обов'язково потрібно створити біткоїн гаманець, де безпечно зберігатимуться Ваші кошти< /p>

Blockchain.com - найпопулярніший у світі “легкий” біткоїн гаманець з понад 38 млн користувачами. Гаманець поєднує в собі високий рівень безпеки та зручність користування.

Стаття містить інструкції та корисні поради про те, як користуватися гаманцем Blockchain.com.

Blockchain.info головна сторінка

Як створити bitcoin гаманець

Переходимо на сайт Blockchain.com і тиснемо "Створіть свій гаманець" або "Реєстрація".

Реєстрація нового биткоин гаманця

Далі потрапляємо до розділу, де потрібно заповнити форму для реєстрації гаманця. Заповнюємо поля:

  • Адреса електронної пошти;
  • Пароль;
  • Підтвердження пароля.

Намагайтеся придумати якомога складніший пароль, який складно буде підібрати. Паролі типу QWERTY, 12345, Nikolai та подібні неприпустимі. Для створення складного пароля можна скористатися, наприклад, сервісом onlinepasswordgenerator. На сайті самостійно можна задати параметри пароля: які символи повинні бути присутніми, і якою довжиною має бути пароль. Сайт підбере кілька варіантів, які раніше не використовувалися.

Пароль для биткоин гаманця

Вводимо вибраний пароль на сайті гаманця, приймаємо умови користувальницької угоди та натискаємо “Продовжити”. Обов'язково зберігаємо кілька екземплярів пароля у надійному місці, щоб не втратити доступ до гаманця.

Форма створення биткоин гаманця

Підтверджуємо адресу електронної пошти за посиланням у листі, яке надіслали на пошту під час реєстрації.

Підтвердження реєстрації биткоин гаманця

Готово. Биткоїн гаманець створений і можна приступити до його використання.

Биткоін гаманець створений

Як користуватися

Після того, як створили біткоїн гаманець, до нього потрібно увійти. Для входу використовується номер гаманця (ідентифікатор або ID гаманця) та пароль.

Якщо при вході поле "Номер гаманця" не заповнене, його потрібно ввести вручну. Ідентифікатор видається поштою, вказаною під час реєстрації.

Ідентифікатор біткоїн гаманця

Існує дві версії гаманця: онлайн-гаманець та мобільний гаманець для Android та iOS. Вводимо пароль та потрапляємо в інтерфейс гаманця.

Вхід у біткоїн гаманець

При першій авторизації або тривалій відсутності, необхідно дозволити вхід через пошту, на яку прийде посилання. Також авторизація через пошту буде потрібна, якщо вхід до біткоїн гаманець здійснюється з нового пристрою або браузера.

Авторизація через імейл для входу в біткоїн гаманець

У листі вказуються важливі дані:

  • Час входу в систему;
  • IP-адреса;
  • Браузер;
  • І пристрій, з якого здійснюється спроба входу.

Переходимо за посиланням у листі та дозволяємо вхід. Якщо хтось намагається отримати доступ до гаманця, без цього посилання йому не вдасться авторизуватися.

Вхід у біткон гаманець дозволений

Закриваємо вкладку та повертаємось до попередньої, через яку вводили дані для входу. Тепер нам доступний інтерфейс і можна здійснювати операції з криптовалютою.

Робота в биткоин гаманці

У гаманці поки що можна зберігати чотири криптовалюти: USD PAX (стейблкоїн), Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash та Stellar Lumens. Згодом кількість монет збільшуватиметься.

Настійно рекомендується зберегти seed-фразу для відновлення доступу до bitcoin гаманця у разі втрати пароля. Переходимо до розділу “Центр безпеки” та скролимо сторінку вниз. Вибираємо пункт “Створити резервну копію коштів” та дотримуємося інструкцій.

Зберегти фразу доступу

У тому ж розділі можна підключити 2-етапну верифікацію за допомогою SMS або Google Authenticator, щоб підвищити безпеку гаманця. Навіть якщо зловмисники отримають доступ до пошти, вони не зможуть увійти до гаманця.

Як отримувати та приймати платежі

На головній сторінці гаманця є кнопки “Надіслати” та “Отримати”. Тиснемо “Отримати” для поповнення гаманця.

Отримати біткоїну адресу

Отримати криптовалюту можна трьома способами:

  • Скопіювати та передати відправнику публічну адресу блокчейн гаманця;
  • Створити QR-код (який відправник може сканувати за допомогою програми для швидкого надсилання криптовалюти.
  • Запросити платіж, якщо переказ здійснюється з іншого гаманця Blockchain. Для цього вводимо необхідну суму, опис, для чого призначено платіж, і тиснемо “Далі”.

Для відправки криптовалюти тиснемо кнопку “Надіслати” відповідно.

Відправити криптовалюту на адресу біткоїн

Щоб надіслати одержувачу задану суму монет, потрібно ввести адресу біткоін-гаманця або сканувати QR-код через програму зі смартфона або веб-камеру. Для передачі криптовалюти потрібно сплатити мережеву комісію. За умовчанням стоїть "звичайна". Якщо потрібно, щоб монети прийшли швидше, можна встановити "пріоритетну", тоді час відправки становитиме менше 60 хвилин, але комісія буде більшою. Після надсилання в особистому кабінеті буде доступний хеш-транзакції, що дозволяє відстежити статус транзакції в блокчейн експлорері.

Розмір комісії можна встановити вручну, але це не рекомендується. Якщо встановити занадто велику, то переплатіть, але на швидкість це ніяк не вплине. Якщо занадто маленька, то транзакція може зависнути в мережі.

Що таке комісія майнера

Користувачі Blockchain.com не оплачують жодних додаткових комісій bitcoin гаманця, крім комісії блокчейн мережі. Варто зазначити, що комісія не залежить від суми, тому вигідніше надсилати великі суми за один раз, ніж розбивати на кілька дрібних транзакцій. Комісія варіюється від ступеня завантаженості блокчейн мережі. Комісія оплачується майнерам, які перевіряють та обробляють транзакції. Після валідації майнери отримують винагороду, а криптовалюта вирушає на гаманець.

Біткоїни прийдуть через деякий час, який залежить від завантаженості мережі блокчейна та налаштувань, встановлених користувачем. Іншими словами, потрібно кілька підтверджень транзакції майнерами.

Що таке підтвердження в блокчейні

Для передачі в мережі блокчейн потрібне підтвердження справжності транзакцій. Для мережі біткоїн достатньо 1 підтвердження транзакції. Тобто. для проходження успішної валідації потрібно, щоб транзакція була підтверджена в одному блоці. Підтвердження проходить автоматично користувачеві, що надсилає або отримує біткоїни, потрібно тільки почекати.

Плюси та мінуси гаманця

Як і будь-який програмний продукт біткоїн гаманець на Blockchain.com має свої переваги та недоліки.

Основні переваги гаманця Недоліки
Доступність та мобільність. Для входу потрібно лише інтернет. Гаманцем можна користуватися практично у будь-якій точці світу. Головний недолік, який мають усі онлайн-гаманці - безпека. Серед інших "легких" гаманців, Blockchain.com безпечніший. Але все ж гаманець не настільки безпечний, як “холодні” апаратні або десктопні гаманці
Зручність. Не потрібно завантажувати та встановлювати програми, зберігати великі обсяги даних на жорсткому диску.
Швидка та проста реєстрація. Гаманець створюється буквально за 1 хвилину, після чого одразу можете користуватися. KYC проходити не обов'язково.
Підтримка російськомовного інтерфейсу. Працюючи з биткоин гаманцем Blockchain.com, ви поступово почнете розуміти логіку роботи блокчейн мережі.
Зручний та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, з яким розбереться будь-який новачок.

Інші функції гаманця

Окрім надсилання та отримання криптовалюти, в гаманці є функція swap або своп. Своп - це обмін криптовалют між різними блокчейнами або кроссчейн-обмін. Завдяки цій функції користувачі можуть обмінювати одні монети на інші прямо в гаманці з низькими комісіями. Це безпечно, т.к. криптовалюта зберігається у власників, а не на гаманцях біржі.

Для того, щоб користуватися функцією обміну, необхідно пройти верифікацію особистості (процедура KYC) у два етапи: заповнити дані про себе та відправити документи (паспорт або вод. права) з проходженням Face ID.

Для чого потрібен KYC

Підтвердження особи дозволяє обмінювати криптовалюти всередині гаманця і збільшити добовий ліміт обміну до 25,000 $. Ліміт для неверифікованих гаманців складає 1,000 $ на добу. Більшості користувачів верифікація не знадобиться.

Биткоин24